Всіх перебили, а Україну так і не врятували

З наближенням виборів почав помічати по місту біл-борди «не допустимо регіоналів та «тушок» до влади». Днями проїхався містом і автомобіль з таким банером. В соцмережах «фронтові» боти також активно використовують тему колишніх регіоналів, навмисно увесь час забуваючи, скільки цих самих регіоналів працює в команді Каспрука, в тому числі один із засновників обласного осередку «Партії регіонів». І працюють вони не ким-небудь, а секретарем міськради та заступником, а ще декілька на посадах рангом нижче.

Але сьогодні хотілось би поговорити не про це, а про цинізм у найжорсткіших його проявах і формах.

Отже, ціною сотні людських життів перемогла «Революція гідності» та змінилась влада на «демократичну». Що відбулось потім? Називали винних, робили голосні заяви… але якимось дивом, через день-два після цих заяв, названі політики спокійно, без перепон,  тікали з країни. Потім почалась війна і рухнула економіка. Люди продали останнє і знову за свої кошти утримують армію.

Пройшло півтора року. Ніхто, абсолютно НІХТО, не сидить за гратами. Судять лише купку рядових «беркутят», які хоч і вирізнялись жорстокістю, але ж далеко не вони були організаторами та замовниками. Винних у розстрілі «Небесної сотні» взагалі не знайшли, що наводить на трохи неприємні думки про можливу причетність нині діючої влади до цього. Ніхто не покараний та немає винних і в жахливих за наслідками помилках під час АТО (Іловайский котел, збитий літак ЗСУ). Для тих же кого «визнали» винними, той же самий Яценюк та його продажні судді, прокурори та мєнти все «порішали» та виписали їм індульгенцію.

З корупцією в країні активно боролись, але не змогли побороти і просто очолили її та підвищили «тарифи відкатів». При цьому красти почали не соромлячись війни, і навіть більше. На війні почали заробляти, дехто й мільярди. А чого ж не красти, якщо народ, хоч і втричі збіднілий через курс валюти, знову за свій кошт, за останні копійки, одягає, обуває і годує солдата.

Люстрація пройшла, як і прогнозували, на папері. На митниці «прохідний» двір, в міліції та прокуратурі старі кадри та побори, судді продовжують знущатись над простими людьми, в усіх гілках влади тотальна корупція.

І зараз ці політики, які нічого не зробили щоб винні понесли покарання, які сприяли їх втечі, які вправно обкрадають людей, нагло та цинічно, з екранів телевізорів та зі сторінок газет, знову просять у народу захисту ховаючись за їх спини та банально захищаючи свої «теплі» чиновницькі крісла.

Ледь не кожних виборів змінюючи партійні кольори («Фронт змін», «БЮТ», «Народний фронт»», БПП «Солідарність»), вони беруть на себе право вирішувати хто «тушка», а хто ні? Згідно аналізів партійних списків в Україні більше всього «тушок» з «Народного фронту» та регіоналів виявили у списках «БПП». У нас в області, нагадаю, «БПП» також прихистило «тушок» з «Народного фронту», а в міській раді, де правлять останні, на всіх відповідальних посадах працюють «екс-регіонали».

Ситуація з істерикою навколо деяких політичних сил все більше нагадує героя Романа Карцева — Соломона, з фільму «Небеса обетованные», і його вже крилатий вислів: «Всю жизнь кричат, бей жидов спасай Россию, всех перебили, а Россию, так и не спасли».

На крові людей прийшовши до влади, зрадивши та продавши всі ідеали Майдану, вони знову залякують народ «міфічними» регіоналами, які в усьому винні. Якщо винні, то чому не покарані згідно Закону? А якщо ні, і це лише ваші порожні слова, чи не боїтесь, що коли народу набридне слухати ваші «казки» про неймовірні успіхи, більше церемонитись ніхто не буде і вас чекатиме доля корупційного мера з Гватемали, якого спалили заживо?

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте